Site icon ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ∆ΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΕΜΠΕΚ

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ  ΑΠΟ ΤΟ ∆ΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΕΜΠΕΚ

ΑΠΟ ΤΟ ∆ΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΚΕΜΠΕΚ ΤΟΥ ΚΑΝΑ∆Α ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΕΡΙ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ

Ας προσέξουµε και ας παραδειγµατιστούµε από τον ∆ήµαρχο του Κεµπέκ και πώς αυτός  στοχευµένα και ουσιαστικά απαντά στους Μουσουλµάνους γονείς που απαίτησαν την κατάργηση του χοιρινού κρέατος σε όλα τα σχολικά κυλικεία σ’ ένα προάστιο του Μόντρεαλ. Ο ∆ήµαρχος αρνείται ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ το χοιρινό κρέας από την καφετερία του MENU της σχολής και εξηγεί το γιατί:

«Ο  ∆ήµαρχος του  Μόντρεαλ  στο  προάστιο  της  Dorval  έχει  απορρίψει  το  αίτηµα των  Μουσουλµάνων, και  ο  γραµµατέας  της  πόλης  έστειλε  ένα  σηµείωµα  σε  όλους  τους  γονείς  να εξηγήσει το γιατί. ……..Μουσουλµάνοι πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να προσαρµοστείτε στον Καναδά και στο Κεµπέκ, τα έθιµα, τις παραδόσεις του και τον τρόπο ζωής του, επειδή αυτό είναι όπου εσείς επιλέξατε  για να µεταναστεύσετε. Οι Μουσουλµάνοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να ενσωµατωθούν και να µάθουν να ζουν αν τους αρέσει στο Κεµπέκ. Πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι δική τους δουλειά  να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, δεν είναι οι Καναδοί  αυτοί που θα αλλάξουν και που τόσο γενναιόδωρα τους υποδέχτηκαν. Μουσουλµάνοι πρέπει να καταλάβετε ότι οι Καναδοί δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί. Ο Καναδάς έχει δεχθεί πολλούς µετανάστες πριν από εσάς τους µουσουλµάνους, ενώ σε εσάς αυτό δεν ισχύει, δεδοµένου ότι οι µουσουλµανικές χώρες  δεν  αποδέχονται  µη-µουσουλµάνους  µετανάστες. Ακριβώς  όπως  και  τα  άλλα  έθνη,  οι Καναδοί δεν είναι διατεθειµένοι να εγκαταλείψουν την ταυτότητά τους ή την πίστη, ή τα ήθη και έθιµά τους ή την κουλτούρα τους. Και, εάν ο Καναδάς είναι µια χώρα ευπρόσδεκτη, δεν είναι ο  ήµαρχος της Dorval που καλωσορίζει τους ξένους, αλλά όλοι  οι άνθρωποι του Καναδά και του Κεµπέκ στο σύνολό της. Τέλος, θα πρέπει να καταλάβετε ότι στον Καναδά και στο Κεµπέκ µε τις εβραϊκές και χριστιανικές ρίζες του, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, οι εκκλησίες και θρησκευτικές γιορτές, η  θρησκεία πρέπει και  παραµείνουν   στον  ίδιο  τοµέα.  

Ο δήµος του Dorval είχε το δικαίωµα να αρνηθεί οποιεσδήποτε παραχωρήσεις προς το Ισλάµ και τη Σαρία. Για τους Μουσουλµάνους  οι  οποίοι  διαφωνούν  µε  την  εκκοσµίκευση  και  δεν  αισθάνονται  άνετα  στον Καναδά,   υπάρχουν   57   όµορφες   µουσουλµανικές   χώρες   στον   κόσµο,   οι περισσότερες από αυτές αραιοκατοικηµένες και έτοιµες να τους υποδεχθούν µε ανοιχτές αγκάλες, µε όπλα , σύµφωνα µε τον απάνθρωπο τρόπο της Σαρία. Αν φύγατε από τη χώρα σας για τον Καναδά, και όχι για άλλες µουσουλµανικές χώρες, είναι επειδή έχετε σκεφτεί ότι η ζωή είναι καλύτερη στον Καναδά . Εµείς δεν θα σας αφήσουµε να σύρετε τον Καναδά µέχρι το επίπεδο των εν λόγω 57 χωρών. Θέσετε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση, µόνο µία φορά: Γιατί είναι καλύτερα εδώ στον Καναδά, από όπου µπορεί να προέρχεστε; “µια καντίνα µε χοιρινό στο µενού“, είναι µέρος της απάντησης. Εάν ήρθατε στον Καναδά µε την ιδέα ότι θα µας εκτοπίσετε µε την πλούσια διάδοση σας και τελικά να αναλάβετε τη χώρα, θα πρέπει να πακετάρετε τα πράγµατά σας και να πάτε πίσω τώρα, στη χώρα από όπου ήρθατε. ∆εν έχουµε κανένα δωµάτιο εδώ για εσάς και την ιδεολογία σας».

Πηγή Ενοριακό Φυλλάδιο 31 Ιαν 16

( ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΧΙΜ. ΣΠΥΡΙ∆ΩΝΟΣ ΚΑΤΡΑΜΑ∆ΟΥ)

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version