Site icon ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!

Σταυρός_Αγιο Όρος

Σταυρός_Αγιο Όρος

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΣΥΝΕΠΕΙΑ  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΡΑΓΙΑΔΕΣ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΡΧΙΜ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ

Με αφορμή τις οδηγίες που έδωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, κ. Θεόδωρος  Πισιμίσης προς το νοσηλευτικό προσωπικό σχετικά με την νοσηλεία των Μουσουλμάνων ασθενών, όπου μεταξύ άλλων έλεγε ότι «τυχόν ύπαρξη χριστιανικού συμβόλου πάνω από την κλίνη του ασθενούς (δηλαδή σταυρός, εικόνισμα κ.λ.π.) πρέπει να αφαιρείται (!!!), η παιδίατρος Διαμαντούλα Καραβασίλη απέστειλε την κάτωθι επιστολή διαμαρτυρίας:

«Προς κ. Διοικητή ΠΠΝΠ από παιδίατρο Καραβασίλη Διαμαντούλα, «περί οδηγιών σας για τους μουσουλμάνους ασθενείς».17 Δεκεμβρίου 2017 Αξιότιμε κ. Διοικητή, Αρχικά να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε άνηκα ούτε ανήκω σε κανένα απολύτως πολιτικό κόμμα της χώρας μας. Ως πολίτης, σκέπτομαι ελεύθερα και έχω κάθε δικαίωμα να λέω την άποψή μου, καθώς έχουμε Δημοκρατικό Πολίτευμα. Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή Πατρών και έλαβα τίτλο Ειδικότητας Παιδιατρικής από το ΠΠΝΠ. Γνωρίζω το ΠΠΝΠ, από την έναρξη λειτουργίας του. Εργάστηκα σε αυτό.  Νοσηλεύτηκα σε αυτό. Σήμερα, διαβάζοντας τη τοπική εφημερίδα “Πελοπόννησος” τυχαία, ενημερώθηκα για τις οδηγίες σας προς το προσωπικό του ΠΠΝΠ σχετικά με τους μουσουλμάνους ασθενείς.  Αρχικά ξανακοίταξα το ημερολόγιο μήπως είναι Πρωταπριλιά. Δεν είναι. Ορθά λοιπόν έχω.. στολίσει το σπίτι μου χριστουγεννιάτικα, δέντρο, φωτάκια κλπ

             Ασχέτως της αθεΐας η θρησκεύματός σας, το οποίο σέβομαι απόλυτα όπως και σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη μας, το επίσημο θρήσκευμα της Ελλάδας είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός. Αυτό δεν σας επιτρέπει να βάζετε όρους στο Δημόσιο Νοσοκομείο το οποίο δεν είναι ιδιοκτησία σας και για το οποίο φορολογούμαι όπως κάθε πολίτης. Στο σπίτι σας, έχετε κάθε δικαίωμα να μην έχετε εικόνες, σταυρούς. Να έχετε κοράνιο η κάθε σύμβολο που σας εκφράζει. Όχι όμως στο Δημόσιο Νοσοκομείο να επιβάλλετε κανόνες όπως “να αφαιρούνται χριστιανικές εικόνες, σταυροί, σε δωμάτια που νοσηλεύονται μουσουλμάνοι”, δήθεν σεβόμενος τη θρησκεία τους. Να σας θυμίσω ότι όλοι οι αλλοδαποί ξέρουν ότι βρίσκονται στην Ελλάδα. Άρα οφείλουν να δείχνουν σεβασμό προς τη χώρα που ζουν. Άρα και για το θρήσκευμά μας. Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού με διαφορετικά θρησκεύματα. Τα σεβάστηκα απόλυτα. Δεν είχα την αξίωση να κάνουν αλλαγή των συνηθειών τους, ούτε στα δωμάτια των ξενοδοχείων που πλήρωνα για να διαμένω και ήταν ο προσωπικός μου χώρος κατά τη διάρκεια της παραμονής μου. Ούτε όταν νοσηλεύτηκα απαίτησα να βγάλουν από το δωμάτιο νοσηλείας μου Βούδες, Μωάμεθ, Κοράνια. Γιατί εγώ ήμουν στο δικό τους κράτος και σεβόμουν πραγματικά τα πιστεύω τους..

             Τι καταπληκτικές ιδέες είναι αυτές που σκεφθήκατε!!!! Ρωτήσατε το προσωπικό του Νοσοκομείου και τους ασθενείς πριν;  Τι δικτατορικές τακτικές ακολουθείτε κύριε; Με ποιο δικαίωμα; Ήδη υπάρχει δραματική έλλειψη προσωπικού. Και πρακτικά να το δούμε, οι νοσηλεύτριες  θα έχουν επιπλέον να ρωτούν “παρακαλώ σε ποιο Θεό πιστεύετε;” και ανάλογα να ανεβοκατεβάζουν εικόνες;;!! Όσον αφορά δε την άσκηση της Ιατρικής, τι να πει κανένας. Κύριε, αν δεν βγάλεις τα ενδύματα του ασθενή, να ψηλαφίσεις, να ακροαστείς καρδιά – κοιλία – πνεύμονα και επί γυναικολογικού η ουρολογικού περιστατικού τα γεννητικά όργανα, πως θα διαγνώσεις άρα και θα χορηγήσεις τη κατάλληλη αγωγή;!!!!!!!!!!!! Ρίχνοντας χαρτιά, βλέποντας τον καφέ, πως;;;  Η Ιατρική είναι Επιστήμη. Η Επιστήμη δεν είναι μαγεία. Η Ιατρική δεν είναι μαγεία. Έλεος! Και όταν σε ένα ακραία επείγον γυναικολογικό περιστατικό που κινδυνεύει άμεσα η ζωή της γυναίκας, εφημερεύει άρρεν γυναικολόγος; Θα υπάρχει “on call” γυναίκα γυναικολόγος να έρχεται από το σπίτι της ειδικά για μουσουλμάνα ασθενή;  Αν ενοχλούνται κάποιοι άλλων θρησκευμάτων, ας επιλέξουν ως χώρα διαμονής τους κάποια που να τους εκφράζει. Όπως πολλοί Έλληνες ενοχλούνται από κάποια θέματα των Νοσοκομείων μας, υπογράφουν και αποχωρούν με δίκη τους ευθύνη, έτσι και οι αλλοδαποί φίλοι μας έχουν την ίδια επιλογή. Ξέρετε τι δύναμη και κουράγιο παίρνουν οι χριστιανοί ασθενείς από την εικόνα της Παναγίας, του Χριστού, το Σταυρό, το Ευαγγέλιο; Τεράστια.  Το έχω ζήσει τόσα χρόνια αυτό. Με τι δικαίωμα κύριε δίνετε τέτοιου είδους οδηγίες στο Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο υπηρετείτε; Το οποίο ονομάζεται «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» παρεπιπτόντως. Όχι ότι θα υπήρχε διαφορά εάν ονομάζονταν ΠΠΝΠ μόνον. Ως πολίτης ντρέπομαι. Ως γιατρός μόνον έκπληξη και θλίψη νιώθω. Εσείς, νιώθετε σωστός; Μετά τιμής, Διαμαντούλα Καραβασίλη,  Παιδίατρος.

Σχόλια Επιμέλειας και  Σύνταξης:

1. Πριν από λίγες ημέρες ταξίδεψα στην κατά τα 80% Μουσουλμανική Αίγυπτο και μεταξύ των άλλων επισκέφθηκα την Θεολογική Ακαδημία της Κοπτικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κάρο. Στον 3ο  όροφο της Ακαδημίας είδα με φρίκη το αποτέλεσμα των πιστών!!! Μουσουλμάνων που δεν έχουν, όπως τραγικά και ψεύτικα λένε,  κανένα φανατισμό μέσα τους και εμφορούνται με πολλή αγάπη, ανεκτικότητα, σεβασμό και συμπάθεια προς όλους τους άλλους δηλ. όλους εμάς τους απίστους Χριστιανούς!!!!! Είδα με φρίκη το τι απέμεινε από τους εκατοντάδες πιστούς χριστιανούς -θύματα που δολοφονήθηκαν κατακρεουργήθηκαν και σκοτώθηκαν μέσα στους Χριστιανικούς Ναούς τους κατά την ώρα της Θ. Λειτουργίας τους επειδή κάποιοι πιστοί μουσουλμάνοι!!!!! στο όνομα του ΑΛΑΧ  έβαλαν βόμβες και τους κατακομμάτιασαν. ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ ΛΥΚΟΙ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ( Π. ΣΠΥΡ.)

2.Επιστρέφοντας προχθές με την Αιγυπτιακή Αεροπορική Εταιρεία EGYPT AIR από Κάιρο για Αθήνα προς μεγάλη μου έκπληξη στην είσοδο του αεροσκάφους είδα μέσα σε εμφανή τόπο και σε ειδικό πλαίσιο το Ι. Βιβλίο του ΚΟΡΑΝΙΟΥ. Ουδέποτε κανείς από εμάς αξίωσε από την αεροπορική εταιρεία να κατεβάσει το Ι. Βιβλίο των Μουσουλμάνων όπως οι Μουσουλμάνοι  απαιτούν δυστυχώς για τα δικά μας Θρησκευτικά Χριστιανικά Σύμβολα. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !!!!! ( Π. ΣΠΥΡ.)

 3. Όταν προ ετών, βρεθήκαμε προσκυνητές με γκρουπ στην Αγία Σοφία στην Κων/πολη η ξεναγός μας υπενθύμιζε πάντοτε ότι θα έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί και ότι απαγορευόταν αυστηρά να κάνουμε τον Σταυρό μας! Όταν κάποιος από το γκρουπ των προσκυνητών έκανε κάποια στιγμή τον Σταυρό του, είχε αυστηρότατη παρατήρηση από τον αρμόδιο υπάλληλο και μάλιστα του είπε ότι αν το επαναλάμβανε τότε θα συλλαμβάνετο από όργανο της τάξεως! Το όλο θέμα προδίδει άθλιο Νέο-ραγιαδισμό. Ντροπή!…ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Πηγή Ενοριακό Φυλλάδιο 9 Δεκ 2018

 

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version