Site icon ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟ∆ΟΥΛΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008

Χριστόδουλος2

Χριστόδουλος2

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟ∆ΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008

«Αγαπητά µου Παιδιά, αν υπάρχει κάτι στη ζωή που δεν τιθασεύεται, αυτό είναι η αέναη κίνηση του χρόνου.   Το σήµερα,  γίνεται χθες εν ριπή οφθαλµού, και το αύριο σήµερα και χθες.  Κι εµείς    παρασυρόµεθα    προς    το    τέρµα    της    πορείας    µας

παρακολουθούντες  τα  γεγονότα  που  περνούν  από  µπροστά µας,  χωρίς αναστρέψιµη ελπίδα.   Αυτή είναι η µοίρα των θνητών.   Κι  αλλοίµονο σ’ εκείνους που δεν έχουν ακόµη βρει την απάντηση στο πρόβληµα του θανάτου. Την απάντηση τη δίδει µόνο η Χριστιανική Πίστη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Κι εµείς συµπράττουµε σ’ αυτό, άλλοι για το καλό και άλλοι για το κακό. Η ελευθερία µας είναι το κριτήριο της ευθύνης µας. Μακάριοι οι έχοντες προοπτική αιωνιότητας στη ζωή τους. Αλλιώς είναι σάρκες, έκδοτοι σε πάθη ατιµίας, πρόθυµοι για κάθε τι που ευτελίζει και εξευτελίζει την ύπαρξή µας.

Ο κόσµος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυµόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράµµιζε τη ζωή του µε τις αρχές που απορρέουν από αυτή. ∆υστυχώς όµως αυτό δε  συµβαίνει.

ΚΑΘΕ  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  ΕΙΝΑΙ  συµβατική  αφετηρία  µιας νέας προσπάθειας. Κανείς ασφαλώς δε θέλει να ζει σ’ ένα κόσµο  παρακµής,  αντιφάσεων,  αλληλο-συγκρουόµενων  συµφερόντων,  αδικίας  και  αµοραλισµού. Η  κατάσταση  δεν αλλάζει µαγικά και µηχανικά. Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραµένουν πιστοί στις παραδόσεις, στις αξίες, στην ιστορία και στους αγώνες µας.

Οι επιτήδειοι πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν εντός και εκτός της Πατρίδας µας για να γκρεµίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών. ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις και µην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια. ∆ιδάξτε στα  παιδιά  την αλήθεια, όπως τη βίωσαν οι αείµνηστοι Πατέρες.. Αντίσταση και Ανάκαµψη. Για να ξαναβρούµε ότι έχουµε χάσει και για να υπερασπισθούµε ότι κινδυνεύει. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Με πατρική αγάπη και ευχές

 

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟ∆ΟΥΛΟΣ. ┼28.01.2008».

 

«Κάθε άνθρωπος είναι ανεπανάληπτος, το ίδιο ήταν και παραµένει ο µακαριστός Αρχιεπίσκοπος  Χριστόδουλος, τα δε χαρίσµατά του, όσο και να θέλει κανένας, δεν επαναλαµβάνονται».  ┼ Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυµος.

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version