ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κα ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έφθασε την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στη Μόσχα (Ρωσία) η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2018 (13-16 Μαρτίου 2018).

Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα αυτού.

Η Εκκλησία της Ελλάδος φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια στην Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες συνεκθέτες.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και φέτος διατίθεται επικαιροποιημένο ξενόγλωσσο (ρωσικά, αγγλικά κλπ.) έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό Ιερών Μονών και Προσκυνημάτων των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Έκθεση ΜΙΤΤ 2018, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού παγκοσμίως, συγκεντρώνει δε το ελληνικό ενδιαφέρον λόγω του μεγάλου αριθμού ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας, καθώς και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της.

Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην Έκθεση, έγιναν παρουσία των ως άνω Εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την Ελληνίδα Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ενώ το παρόν έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ο κ. Ανδρέας Φρυγανάς, Πρέσβης της Ελλάδος στην Μόσχα, η κ. Ελένη Βακάλη, Γενική Πρόξενος, ο κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, Διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και Χωρών ΚΑΚ, Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες από Περιφέρειες της Ελλάδος και εκπρόσωποι άλλων κρατών.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος μετέφερε αρχικά τις ευλογίες και ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και εν συνεχεία αναφέρθηκε περιληπτικά στην σκοπιμότητα της παρουσίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος σε δράσεις όπως οι συμμετοχές στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, στον ενισχυτικό ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε όσους φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα δραστηριοποιούνται στα θέματα προβολής και τουριστικής αναπτύξεως της Χώρας μας, στις δράσεις και εργασίες του Συνοδικού Γραφείου την χρονιά που πέρασε και σε ό,τι πρόκειται να γίνει στην νέα χρονιά, επέδειξε μαζί με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Συν. Γραφείου, μέρος από το οπτικοαουστικό υλικό που διατίθεται από την Εκκλησία της Ελλάδος στην φετινή Έκθεση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επί 40 και πλέον χρόνια προσωπική του προσπάθεια και δραστηριότητα ώστε οι δύο ομόδοξοι λαοί, οι Ρώσοι και οι Έλληνες, με τις μεταξύ τους συντονισμένες και οργανωμένες ανταλλαγές προσκυνηματικών και τουριστικών επισκέψεων, να γνωρίζονται και επικοινωνούν καλύτερα προς γενική ωφέλεια και των δύο λαών.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά τόνισε από την πλευρά της την σημαντική συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, και του Υπουργείου Τουρισμού, αναφέρθηκε στις πολλαπλές συναντήσεις της στη Μόσχα τόσο με την Υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κα Alla Manilova, όσο και με μεγάλους Τουριστικούς Ρωσικούς Οργανισμούς, καθώς επίσης και για την τουριστική συνεργασία και εξέλιξη των δράσεων του Έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018, και τόνισε την από πάσης πλευράς στοχευμένη εργασία που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη είσοδο τουριστών στη Χώρα μας το 2018.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε σε εορταστική συναυλία του διεθνούς φήμης Έλληνα Τραγουδιστή και Καλλιτέχνη κ. Γιώργου Νταλάρα προς τιμήν όλου του απόδημου Ελληνισμού της Ρωσίας.

Η συναυλία αυτή έλαβε χώρα στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων του Καθεδρικού ναού του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα και παρευρέθησαν πάνω από 1.500 Έλληνες Ομογενείς που ήρθαν για το λόγο αυτό στη Μόσχα από 16 διαφορετικές πόλεις της Ρωσίας.

Στο πλαίσιο της συνέχισης των εργασιών συμμετοχής στην Έκθεση ΜΙΤΤ 2019 Μόσχας, της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, στο Ελληνικό Περίπτερο, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, της Ελληνικής Πρεσβείας και Γενικού Προξενείου στην Μόσχα, Ελλήνων εκθετών, και στελεχών του Διοικήσεως του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ, ο Διευθυντής του ΕΟΤ Μόσχας, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, επέδωσε εκ μέρους της Ελληνίδος Υπουργού Τουρισμού Κας Έλενας Κουντουρά, στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, «Δίπλωμα Τιμής Ένεκεν» προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο και προς τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου, στο οποίο μεταξύ άλλων, αναγνωρίζεται «… η πολύτιμη υποστήριξη [των δύο ως άνω τιμωμένων] και η άριστη συνεργασία αυτών με το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδος, στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018 …».

Κατά την διάρκεια των ημερών της Διεθνούς Εκθέσεως ΜΙΤΤ 2019, τα Μέλη της Αντιπροσωπείας, με απασχόληση πέραν του οκταώρου ημερησίως (10:00 – 18:00), ασχολήθηκαν με την διανομή του οπτικο-ακουστικού υλικού περί των Ι. Προσκυνημάτων και Ι. Μονών και άλλων θρησκευτικών μνημείων των Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ευθύνης του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και του Υπουργείου Τουρισμού, και με συναντήσεις με διάφορους εκπροσώπους των Ελληνικών Περιφερειών καθώς και Ελλήνων επαγγελματιών – τουριστικών πρακτόρων, και παρέθεσαν όπου ζητήθηκε πληροφορίες και συνεντεύξεις στα τοπικά Ρωσικά ΜΜΕ.

Η Αντιπροσωπεία μετέβη στον Ι. Ναό των Αγίων Πάντων του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε προκαθορισμένη συνάντηση συνεργασίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο, Έξαρχο στη Ρωσία του ως άνω Πατριαρχείου, και προσωπικού φίλου, από ετών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης, κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά το πέρας της συνεργασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος, παρέθεσε γεύμα στα Μέλη της Αντιπροσωπείας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετέβη κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, στην ειδική τελετή που έγινε στον εκθεσιακό χώρο, όπου ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διοικήσεως της Οργανώσεως της Εκθέσεως ΜΙΤΤ 2019, απένειμαν για πρώτη φορά, στο Ελληνικό Περίπτερο το Πρώτο Βραβείο, για την οργάνωση και παρουσίαση.

 

 

Πηγή Ειδική Συνοδική Επιτροπή Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού)

.

 

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version