ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

OΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ COVID-19

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως

OΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ COVID-19. ΕΔΩ,  ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ  ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ  ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥΝ ΣΤΑ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ;;;

          Περισσότερα από 3.000 πακέτα προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού έχουν σταλεί τους τελευταίους έξι μήνες σε ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που βοηθούν τους ασθενείς με COVID-19 και τα διαθέσιμα αποθέματα θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας του Πατριαρχείου Μόσχας έχουν επίσης διατεθεί 10.000 μάσκες και γάντια, αλλά και τα απαραίτητα αναλώσιμα είδη για την τέλεση των Ι.  Μυστηρίων σε ασθενείς.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει δημιουργήσει ειδικές ομάδες εκπαιδευμένων ιερέων για να εργαστούν με ασθενείς με κορωνοϊό.

Μόνο στην Μόσχα, από τις 2 Απριλίου οι ιερείς έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 900 επισκέψεις (κατόπιν αιτήματος ασθενών), σε σπίτια και νοσοκομεία της πόλης.

Εμείς εδώ  στο τόπο μας, μένουμε μάλλον περισσότερο στα λόγια, στις συνωμοσιολογίες, στα σενάρια για τα αν θα κάνουμε  ή όχι το περιβόητο εμβόλιο, τι περιέχει αυτό κ.λ.π.  συζητούμε και ασχολούμαστε  με τις μεταξύ μας διαφορές και για το πότε και το ένα θα ανοίξουν οι Ναοί μας αντί μέσα από αυτές τις πολλοί δύσκολες συνθήκες να κάνουμε το αυτονόητο.

Και μη μας πούνε μερικοί ότι δεν διαφημίζεται τάχα  η δική μας  ποιμαντική εργασία της διακονίας στους ασθενείς στα Νοσοκομεία της Χώρας μας ή ότι δεν μας επιτρέπουν κ.λ.π. (!!!) Μέγα ψέμα και αυτό.

Στην εποχή της εικόνας,  μία εικόνα επισκέψεως ενός κληρικού σε θάλαμο  και με ασθενείς με Covid αξίζει όσο  χίλια κηρύγματα και παρακλήσεις μας. Αδελφοί έχουμε ξεφύγει…..Στώμεν Καλώς……….( +Αρχμ.Σπ.Κ.) 

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version