ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

«ΜΗΝ ΤΑΡΑΖΕΣΘΕ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Θεία Κοινωνία

«ΜΗΝ ΤΑΡΑΖΕΣΘΕ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

«ΜΗΝ ΤΑΡΑΖΕΣΘΕ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

†Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου

          Βγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια διάφοροι επιστήμονες και καταφέρονται εναντίον της Θ. Κοινωνίας. Μερικοί από αυτούς για να είναι political correct εναντίον του τρόπου μεταδόσεώς της στους πιστούς. Εντύπωση προκαλεί η εμμονή τους για κάτι που αγνοούν παντελώς και επίσης εντύπωση προκαλεί η ευκολία με την οποία απορρίπτουν την δισχιλιετή εμπειρία της Εκκλησίας. ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΔΙΚΙΟ!!!!.  Είναι άνθρωποι οι οποίοι κρίνουν το Μυστήριο έξω από τον Εκκλησιαστικό χώρο.

          Για αυτούς το ψωμί, το κρασί, τα  Ι. Σκεύη κ.λ.π. , είναι  «κοινά» με κάθε όμοια με αυτά και υπόκεινται στους νόμους της φθοράς. Αν δώσεις σε ένα χημείο τον «Καθαγιασμένο  Άγιο Άρτο και τον Οίνο ή το Αγιασμένο νερό,»  η ανάλυση θα δείξει ψωμί, κρασί και νερό. Μην περιμένετε λοιπόν από επιστήμονες  και μάλιστα αυτούς που δεν έχουν γνώση και εμπειρία του  Ι. Μυστηρίου της Εκκλησίας και της παρουσίας του Παρακλήτου  να σας πουν κάτι διαφορετικό. Καθημερινά θα σας λένε για τους ιούς και τα βακτήρια που ζουν και βασιλεύουν πάνω στα κουταλάκια για αυτούς δεν κατανοούν τι σημαίνει η Ι Λαβίδα…

          ¨Όμως μην ταράζεσθε με όσα λέγονται, γράφονται και γίνονται. Γνωρίζετε ότι πίσω από την στοχοποίηση κρύβουν αδυναμίες και παραλείψεις δικές τους και κυρίως αδυναμίες και παραλείψεις των κυβερνητικών με διαφορετικά μεν χρώματα πολιτικής με τα ίδια όμως μυαλά κατά της Εκκλησίας του Χριστού και της πίστεως μας.  Εμείς οι κληρικοί συνεχίζουμε  το ποιμαντικό και σωτήριο έργο μας. και οι πιστοί, λόγια και έργα λαϊκοί, τηρήστε  μεν τα απαραίτητα και σωστά  μέτρα προφυλάξεως μας , αλλά μην φοβείσθε να προσέλθετε στο  Ι. Μυστήριο της Θ. Κοινωνίας.

          Μην απολογείσθε σε κανένα για την εμπειρία σας, τη σχέση σας με την Λατρεία της Εκκλησίας  και την ενεργή πνευματική ζωή σας. Διαμαρτυρηθείτε όμως με κάθε τρόπο  για το μπούλινγκ που υφιστάμεθα όλοι οι Χριστιανοί τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την πανδημία, καθώς και για τις συκοφαντίες, τις απειλές.

          Πριν τις γιορτές του Αγ. Δωδεκαημέρου  έλαβα πολλά μηνύματα από ανθρώπους οι οποίοι δέχθηκαν μπούλινγκ  και από τις οικογένειές τους ακόμα και μάλιστα και από νεώτερους στην ηλικία αλλά και από υποτιθέμενους εκκλησιαζομένους στους άλλους προηγούμενους καιρούς. «Αν πας να κοινωνήσεις τα Χριστούγεννα, τη Πρωτοχρονιά και τα Φώτα  μην έρθεις στο σπίτι για φαγητό ή να μας επισκεφθείς ή να σκεφτείς καλά πριν έρθεις στην εργασία σου!!!!!!…  Δεν μας είπαν όμως όλοι αυτοί σήμερα 17 Ιανουαρίου μετά από τόσες ημέρες πόσοι από αυτούς που κοινωνήσαμε τα Χριστούγεννα, την  Πρωτοχρονιά και τα Φώτα  νόσησαν  και αρρώστησαν από Κορωνοϊό ή τον μετέδωσαν σε άλλους;

          Να είμαστε ειλικρινείς. Το βασικό πρόβλημα δεν είναι τι λένε οι εκτός Εκκλησίας.

          Είναι τι λένε αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους Χριστιανό κι όμως ποτέ δεν πατούν σε Ναό, απορρίπτουν την κατήχηση και δεν έχουν γνώση και εμπειρία της πνευματικής ζωής. Είναι οι λεγόμενοι Χριστιανοί που θα έρθουν την Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο να κοινωνήσουν έτσι για το καλό του χρόνου. Από μία γνήσια παγανιστική αντίληψη για καλοτυχία. Αυτοί οι λεγόμενοι «Χριστιανοί» των εξωτερικών τύπων και ακόλουθοι των εορταστικών θρησκευτικών φοκλόρ της Μ. Πέμπτης και Μ. Παρασκευής ή άντε και του Μ Σαββάτου το πρωί που νομίζουν ότι μπορούν να  έχουν γνώμη για  όλα τα Ι. Μυστήρια  της Εκκλησίας και  γνωρίζουν και κατέχουν την πίστη και την  Θεολογία της Εκκλησίας μας. Και βέβαια δυστυχώς και  εμείς οι Κληρικοί  και υποτίθεται Πνευματικοί καθοδηγητές τους, τους ανεχόμαστε και τους κάνουμε τα ποικίλα χατήρια χαιδεύοντας τα αυτιά τους και όχι ορθοτομώντας προς πάντας το Λόγο και την Αλήθεια της Εκκλησίας.

          Συγχωρήστε με κάποιες σκόρπιες σκέψεις ήθελα να γράψω και να πω μέσα από τις διαπιστώσεις που κάνω αυτές τις ημέρες.   Επιτρέψετε μου να τελειώνω με αυτή.     Αν κάποιος δεν πιστεύει στο  Ι. Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας της Θ. Κοινωνίας, αν κάποιος αμφιβάλλει, μην τον προτρέπουμε  ή τον πιέζετε να πάει να κοινωνήσει.

          Αν κάποιος πιστεύει με έναν παγανιστικό τρόπο πως η Θ. Κοινωνία θα λειτουργήσει σαν εμβόλιο ας μην πάει να κοινωνήσει. Είναι σκληρό αλλά είναι αληθινό.

          Αν πιστεύεις πως το ψωμί και το κρασί της  Θ Ευχαριστίας είναι απλά υλικά πράγματα μην πας για χάρη γούστου ή από περιέργεια να κοινωνήσεις.

          Ο Απόστολος Παύλος  διαχρονικά μας προειδοποιεί: μπορεί να αρρωστήσεις βαρειά ή και να πεθάνεις με όποιο τρόπο λάβεις την  Θ. Κοινωνία αν δεν νιώθεις τι κάνεις και που και σε ποιος προσέρχεσαι και γιατί προσέρχεσαι.

          Οπότε, οι εκτός, τύπου «ΜΟΣΙΑΛΟΥ κ.λ.π)  μακριά και αλάργα.

          Να μας λείπουν και  οι Φαρισαϊκές και Υποκριτικές παρουσίες στην Εκκλησία μας και ενώπιον του Ι Ευαγγελίου και της Θ. Κοινωνίας του τύπου «ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ» όπως παγωμένοι είδαμε και ζήσαμε την Πρωτοχρονιά.        Οσοι σκέφτονται έτσι καλύτερα πηγαίνετε να φάτε κανένα Μπιγκ Μακ ή Σολωμό με τρούφα ή κανένα τσάι με ελκυστικά βουτήματα και τερψιλαρύγγια.

            Μακριά όμως από την Θ. Κοινωνία, Μακριά από τους πιστούς.  Μακριά  από τους Χριστιανικούς Ναούς μας τους οποίους κατευθύνει  όχι ο αρρωστημένος ζηλωτισμός και αρρωστημένος φανατισμός κάποιων ακραίων φαινόμενων, αλλά  των Ναών της Πατρίδας μας που  διαχειρίζεται η Χάρις του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος με την παρουσία της Παναγίας Μητέρας του Κυρίου μας και τις πρεσβείες των Αγ. Πατέρων και Διδασκάλων μας, των Αγίων Μαρτύρων και Ομολογητών και πάντων των χαριτωμένων πιστών.  «ΣΤΩΜΕΝ, οι πιστοί ΚΑΛΩΣ»!!!!

Πηγή

.

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version