Site icon ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2021

κοιμηση θεοτοκου

κοιμηση θεοτοκου

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2021

Πατέρες και Αδελφοί μας,

Καθώς εορτάζουμε την ιερότατη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την εις Ουρανούς μετάστασή Της , εν ψαλμοίς και ύμνοις, και ωδαίς πνευματικαίς, μετά των Ασωμάτων, και των Αγίων Αποστόλων, ευχαριστούμε τον Θεό για το ότι αποκαλύπτει την άφθονη χάρη Του και την ένδοξη δύναμή Του δια της ζωής και της μαρτυρίας της Παρθένου Μαρίας και Κυρίας μας Θεοτόκου.

Τιμώντας Εκείνη, την Μητέρα και την Τροφό της ζωής και την πηγή της αγιότητας τιμούμε ουσιαστικά την Αγία ζωή Της και την πολύπλευρη μοναδική προσφοράς Της και ενθυμούμεθα τους Ι. λόγους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι (Μαρ. 9:23)».

Αυτή η βεβαιότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι δηλαδή    ότι δια της πίστεως τα αδύνατα γίνονται δυνατά και ότι ως άνθρωποι του Θεού μπορούμε να υπερβούμε κάθε περιορισμούς για να επιτύχουμε τα μεγάλα και τα θαυμαστά πράγματα στο Όνομά Του, επιβεβαιώνει το Σεπτό Πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας και δικής μας Μητέρας.

Σήμερα με όσα τραγικά συμβαίνουν γύρω μας, με αποκορύφωμα την πανδημία, μπορούμε και πάλι να προσφέρουμε τη μαρτυρία αυτής της αληθείας ότι για τους πιστούς στην Εκκλησία του Κυρίου μας και στα παιδιά της Παναγίας μας ισχύει το «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι».

Σκεπτόμενοι την ζωή της Κυρίας Θεοτόκου, γνωρίζουμε ότι την επέλεξε ο Θεός, την επισκέφθηκε το Άγιο Πνεύμα, και συνέλαβε και εκύησε τον Υιόν του Θεού. Ρώτησε τον άγγελο μετά από τον Ευαγγελισμό της Σαρκώσεως του Χριστού, πως έσται μοι τούτο, επεί άνδρα ου γινώσκω; (Λουκ. 1:34). Πως μπορεί να επιτευχθεί   αυτό από την Αγία και ταπεινή δούλη του Θεού; Και η απάντηση είναι το Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι.

Στην σημερινή Εορτή της Κοιμήσεως Της, θαυμάζουμε την ανάπαυση και την μαρτυρία την οποία προσέφερε η Παναγία περνώντας από τον θάνατο στην αιώνια ζωή. Ψάλλουμε στο Ι. Αναλόγιο «…Η των ουρανών Υψηλοτέρα υπάρχουσα, και των Χερουβείμ Ενδοξωτέρα, και πάσης κτίσεως Τιμιωτέρα…εν ταις του Υιού χερσί, σήμερον την παναγίαν παρατίθεται ψυχήν

Πως συνέβη αυτό; Πως εξακολουθεί να πρεσβεύει εκ μέρους όλων μας; Πως έλαβε μια τέτοια υψηλή θέση; Η απάντηση μας «Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι».

Το δυναμικό αυτής της υποσχέσεως δια της ισχύος της πίστεως και δια της Αγίας μαρτυρίας της Θεοτόκου μας προσφέρει βεβαιότητα και δύναμη. Οι μαθητές του Κυρίου μας έλαβαν μαθήματα θάρρους και καθοδηγήθηκαν από Εκείνη και την Αγιότητα της ζωής Της. Η ανάπαυσή Της κατέστη εορτασμός άφθονης και αιώνιας ζωής η οποία επιτυγχάνεται μόνο δια της πίστεως στον Χριστό. Η Εορτή η σημερινή είναι, εορτή ελπίδας και βεβαιότητας και διαμηνύει ότι ακόμη και σε περιπτώσεις προκλήσεων τραγικών όπως οι σημερινές, ακόμη και ενώπιον τραγικών γεγονότων και εμποδίων τα οποία φαίνονται ανυπέρβλητα, ακόμη και σε φυσικές κακουχίες και πνευματικούς αγώνες, πάντα δυνατά τω πιστεύοντι εις Χριστόν. Η δύναμη της πίστεως και οι απεριόριστες ευκαιρίες ενώπιόν μας για προσφορά αγάπης πρέπει να αποτελούν το κύριο μέλημά μας για να αναπτυχθούμε πνευματικά και να βοηθήσουμε και όλους όσους αγνοούν την Παναγία και την Εκκλησία μας για να εξερευνήσουν τις δυνατότητες της Ορθοδόξου πίστεώς μας, Είθε οι ευλογίες του Κυρίου να μας συνοδεύουν σ την Εορτή της Κοιμήσεως της Μητέρας της ζωής και η Παναγία Θεοτόκος να πρεσβεύει υπέρ πάντων ημών, καθώς εξερευνούμε το απεριόριστο και ανεξάντλητο δυναμικό της πίστεώς μας στον Θεό. Η απάντηση μας και η βεβαιότητα μας να είναι: το «Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι». Αμήν

 

Πηγή Ενοριακό Φυλλάδιο 15 Αυγ 21

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version