Site icon ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ Τ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

Ελλάδα Ορθοδοξία
ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ Τ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ Τ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»

Όλη αυτή την εβδομάδα από την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τ. Σταυρού μέχρι και σήμερα Κυριακή μετά την Ύψωση του Τ. Σταυρού   δεσπόζει η Δεσποτική αυτή Εορτή της  Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη ζωή της Εκκλησίας μας.

Είναι «εις ανάμνηση» ενός μεγάλου ιστορικού και θρησκευτικού  γεγονότος για την Εκκλησία μας.

Όταν στον έκτο και έβδομο αιώνα είχαν πάρει τον  Τ. Σταυρό από τα Ιεροσόλυμα οι Πέρσες χρειάστηκε και πάλι να γίνει πολύς αγώνας και πολλές συγκρούσεις για να πάρουν οι Βυζαντινοί πιστοί ξανά τον Τ. Σταυρό του Κυρίου μας  και να τον στήσουν στα Ιεροσόλυμα.

Μσα στην αναμπουμπούλα της καθημερινής ζωής των πολλών θορύβων, των πολλών ειδήσεων χάνουμε και εμείς πολύ συχνά τη θέα του Βασικού Αυτού   Ιερού Συμβόλου της Πίστεως  και της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας μας, του Τ. Σταυρού. Και έτσι   αυτές τις ημέρες στο πρώτο 15θημερο του Σεπτεμβρίου στην έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού χρόνου  έρχεται και πάλι η Εκκλησία μας να μας υπενθυμίσει την τεράστια σημασία Του και την ανάγκη να τον στήσουμε και πάλι στο κέντρο της καρδιάς μας. Για να οδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας. Για να μας στηρίζει και να μας παρηγορεί στις δοκιμασίες που δεν είναι και λίγες.

Ας ζήσουμε λοιπόν αυτές τις ημέρες  ατενίζοντας με λαχτάρα  στην μέση κάθε Ορθοδόξου Ναού τον Τ. Σταυρό του Χριστού μας και με πόθο  καρδιάς και πίστεως ας σεβόμαστε τον Τ. Σταυρό του Χριστού μας, θέτοντας Αυτόν ως τον οδηγό της καθημερινής μας ζωής και τον οδοδείκτη της πνευματικής πορείας μας Αμήν .

 

Πηγή Ενοριακό Φυλλάδιο 19 Σεπ 21

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version