ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ Ι. ΚΑΘ. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

4 -11-21 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ Ι. ΚΑΘ. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ Ι. ΚΑΘ. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥ Ι. ΚΑΘ. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ   ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κατεβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου από τον σύνδεσμο

           Την Πέμπτη  4 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6.30 μ.μ., ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ  δέχθηκε στο Γραφείο  Του,  στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος,  την Ομάδα των είκοσι (20) ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ του Ι. Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως  οι οποίοι έχουν χειροθετηθεί με την έγκριση και ευλογία Του τα τελευταία 10 χρόνια και υπηρετούν εθελοντικά στη Λατρεία και το Ποιμαντικό έργο του ως άνω Ναού.

            Την Ομάδα συνόδευσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων  Κατραμάδος, Προϊστάμενος της Ενορίας της Κοιμήσεως Θεοτόκου και Πνευματικός Πατέρας της Ομάδας, συνοδευόμενος από τον Αιδ. Πρωτοπρ. .κ. Κων. Σπανό, υψηλόβαθμο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.,  και από τον Ιερολ. Διάκονο κ. Δημήτριο Μπαρμπαρή, τον Πρωτοψάλτη του Ναού Αξιοτ. κ. Αθ. Δασκαλοθανάση και τον Λαμπαδάριο Αξιότ. κ. Ιάκωβο Καραμαλέγκο.

            Ο Μακαριώτατος Αρχιπείσκοπος συνεχάρη και επαίνεσε το ποιμαντικό έργο που γίνεται στην Ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ηλιούπολη, και μάλιστα σχολίασε με θετικό τρόπο το πολυάριθμο της Ομάδας των Αναγνωστών και της δικής τους εθελοντικής προσφοράς προς την Εκκλησία.

              Έδωσε σχετικές συμβουλές και πνευματικές νουθεσίες και κατευθύνσεις  για την με ζήλο συνέχιση της διακονίας των ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ υπό την διακριτική πνευματική καθοδήγηση και την  στήριξη του διακεκριμένου πολύτιμου για την Εκκλησία συνεργάτου Του,  Αρχιμ. κ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα και για την πρωτοβουλία της πνευματικής αυτής συναντήσεως  η οποία δείχνει την πνευματική σχέση που οφείλει να υπάρχει και συνεχώς να καλλιεργείται μεταξύ του Ποιμενάρχου- Επισκόπου και κάθε Κληρικού της Εκκλησίας μας.

            Ο π. Σπυρίδων από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και Ποιμενάρχη της Ενορίας,  για την δυνατότητα που παρείχε σε όλους, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά Του, να επικοινωνήσει με αυτούς  ισχυροποιώντας με αυτόν την πνευματική σχέση μεταξύ Αυτού και όλης της Ομάδας των Αναγνωστών.  Ενώ η Ομάδα των Αναγνωστών της Ενορίας προσέφερε στο Μακαριώτατο  ένα αργυρό καράβι, συμβολικό δώρο της Εκκλησίας και της  πηδαλιουχίας του Προκαθημένου της Εκκλησίας στην Ελλάδα.

            Η Ομάδα των Αναγνωστών έψαλλε την Φήμη του Μακαριωτάτου και ο Πρωτοψάλτης κ. Αθ. Δασκαλοθανάσης προσκάλεσε, υικώς, τον Μακαριώτατο να επισκεφθεί την Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλιούπολη για να ευλογήσει διά της Θ. Λειτουργίας και όλο το υπόλοιπο ποίμνιο αυτής, πρόταση την οποία ο Μακαριώτατος εκθύμως αποδέχθηκε.

            Κατά την αναχώρηση της Ομάδας των Αναγνωστών  από τα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος  προσέφερε  σε κάθε έναν από τους παρισταμένους  ένα  μικρό αναμνηστικό δώρο  της επισκέψεως των.  

    Εκ του Γραφείου του Ι. Ναού

 

Κατεβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου από τον σύνδεσμο

Σχετικό Φωτογραφικό Υλικό της Επισκέψεως

https://photos.app.goo.gl/2UwUcnhJbdmCrP2P8

https://photos.app.goo.gl/HAZYmKadw47Nodw39

 

 

https://photos.app.goo.gl/nJ66wsKsNnDXrSwY6

 

https://photos.app.goo.gl/AB1orDHQT451XttY9

https://photos.app.goo.gl/569wMa5LvgzpE7NN8

.

 

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version