Site icon ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ4

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

+ΑΡΧΙΜ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ

Το κατηχητικό έργο ως έκφραση της ποιμαντικής ευθύνης, της διακονίας και της αποστολής της Εκκλησίας μας αποτελεί πρώτιστο και ιερό χρέος Της κατά την εντολή του Ιδίου του Κυρίου, «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη…………………………… »(Μτθ 28,19) και αποσκοπεί στην εκκλησιαστικοποίηση

του φρονήματός μας και στην αυθεντική βίωση του Μυστηρίου της Πίστεως και της εν Χριστώ Σωτηρίας.

Η κατηχητική διακονία της Εκκλησίας, ως έργο Χριστού, ανήκει στον εσώτατο και τον βασικό πυρήνα της αποστολής της Εκκλησίας μας και αφορά στην δόξα του Θεού και στην κατά Χριστόν οικοδομή όλων ημών των πιστών του Εκκλησιαστικού Σώματος και ως εκ τούτου έτσι πρέπει να υπηρετείται από τους Κληρικούς και από τα λαϊκά Μέλη της Εκκλησίας, δηλαδή με δοξολογική διάθεση, με ταπεινό φρόνημα και με υψηλή συναίσθηση της τιμής, της ευλογίας αλλά και της ευθύνης, που όλοι μας και ο καθένας από εμάς έχει έναντι του Κυρίου και της Εκκλησίας Του.

Το κατηχητικό έργο μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ο «πρόναος» του όλου έργου μας, που μας οδηγεί στο Ναό, στην Αγία Τράπεζα, στον Θείο Κρατήρα της Ζωής, όπου εκεί τελεσιουργείται η χριστοποίησίς μας και διά του Οποίου γινόμαστε σύσσωμοι και σύναιμοι μετά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αλλά και μεταξύ μας ως Πνευματικοί Αδελφοί, όπου λαμβάνουμε πείρα του Πατερικού λόγου, «ο Θεός έστη έν μέσω θεών».

Το Άγιο αυτό έργο της ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ προϋποθέτει, προς ευόδωσή του, βαθειά και καθαρή πίστη και αγάπη στον Θείο Οικοδεσπότη μας και Πρώτο Διδάσκαλό μας Κύριον Ιησούν Χριστόν, στη συνέχεια ολόθυμη προσευχή, συνειδητή συχνότατη λειτουργική ζωή και εμπειρία, απόλυτη υπακοή στην Εκκλησία και στον Επίσκοπο μας και στη συνέχεια στους Πνευματικούς μας Πατέρες όταν αυτοί ακολουθούν την πνευματική γραμμή του Επισκόπου τους και δεν δαιμονικώς αυτονομούνται, προϋποθέτει θυσιαστικό φρόνημα, εκκλησιαστικό και ενοριακό ήθος, έμπνευση, ταπείνωση, πρωτοτυπία, σοβαρότητα, πνεύμα συνεργατικότητος, υπομονή στις επώδυνες στιγμές αγωνίας και αγώνος. Το όλο κηρυκτικό και κατηχητικό έργο της Εκκλησίας μας όταν επιτελείται με αυτές τις προϋποθέσεις είναι πράγματι μια δυνατή προσευχή προς τον Θεό. Ο Άγιος Θεός, είναι Εκείνος που θα ευλογεί τους κόπους και τις αγωνίες αυτού του έργου της ποιμαντικής σποράς μας και θα το κάνει να καρποφορεί. Καλή και καρποφόρα πνευματικά η νέα Εκκλησιαστική Περίοδο. Αμήν.

Πηγή Ενοριακό Φυλλάδιο 6 Νοε 22

 

ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ,  ΟΜΙΛΙΑ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version