Site icon ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 2023

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιηθήκε στις 21 Δεκεμβρίου στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως  η Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το μουσικό σχήμα Βυζαντινό μελούργημα το Εργαστήριο βυζαντινής μουσικής του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως και τη χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Κερκυραίων Ηλιούπολης και όμορων δήμων «Οι Φαίακες», με ύμνους και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας μας.

Ακούστηκαν βυζαντινοί ύμνοι του αγίου Δωδεκαημέρου σε άρτια μουσική εκτέλεση με μαέστρο τον Αθανάσιο Δασκαλοθανάση. Στη συνέχεια η χορωδία των  Κερκυραίων Ηλιούπολης ερμήνευσε κάλαντα   κυρίως από τα Επτάνησα με συνοδεία ορχήστρας και διευθυνση της Θεοδώρας Μουρμούρη. Τη παράσταση «εκλεψε» το κλαρίνο με τον Γιάννη Αυγουστή όπου συνόδευσε τα Ηπειρώτικα κάλαντα με τη βυζαντινή χορωδία. Ο Πανοσιολογιώτατος π. Σπυρίδων Κατραμάδος, προΐστάμενος του Ιερού Ναού, εμφανώς συγκινημένος λόγω της ηπειρώτικης καταγωγής του βράβευσε δημοσίως κάποιους από τους δωρητές  που βοηθούν στο φιλανθρωπικό έργο του Ναού.

Ο αφηγητής Θεόδωρος Πιτταράς διάνθισε τη συναυλία με τους εύστοχους σχολιασμούς των ΄ύμνων και  καλάντων. Στο τέλος οι δύο χορωδίες μαζί τραγούδησαν τα Κάλαντα Ικαρίας  σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.

Παρακολουθηστε την συναυλία από το κανάλι μας στο youtube

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 2022

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version