Site icon ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΡΧΙΜ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως_

Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως_

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΑΡΧΙΜ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ  ΑΡΧΙΜ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΥ

Πατέρες και Αδελφοί μου, Χριστός Ανέστη!

Με πατρική αγάπη προς τον καθένα σας, παρακαλώ και λέω: ας φερθούμε με σύνεση! Ας φερθούμε έξυπνα και ας αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνει σήμερα ο Θεός και η Εκκλησία!

Το Πάσχα δεν είναι ένα απλό έθιμο. Το Πάσχα δεν είναι για να έρθουμε για πέντε λεπτά στην Εκκλησία, να λάβουμε τυπικά το Άγιο Φως και να φύγουμε για το οικογενειακό τραπέζι. Το Πάσχα είναι το μεγαλύτερο κήρυγμα που διαχρονικά απευθύνει στον καθέναν ξεχωριστά ο Ιησούς Χριστός, Εκείνος ο Οποίος Σταυρώθηκε για τον καθέναν ξεχωριστά, για εμένα, για εσένα, για όλους μας.

Το Πάσχα μεταφράζεται ως «πέρασμα» και δηλώνει το πέρασμά μας από τον θάνατο στην αληθινή Ζωή, το οποίο έγινε εφικτό με το συγκλονιστικότερο γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας· την ένδοξη Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Η Ανάσταση είναι το κεντρικό μήνυμα της πίστης μας. Το ότι είμαστε Χριστιανοί το οφείλουμε στο ότι ο Χριστός Ανέστη από τους νεκρούς και έδωσε την πολυπόθητη απάντηση που αιώνες περίμενε όλη η ανθρωπότητα στο θέμα του θανάτου. Μέχρι την Ανάσταση του Χριστού υπήρχε μόνο απορία και φιλοσοφία. Η Ανάσταση έφερε την ανατροπή και μας έδειξε την πολύτιμη αλήθεια που είχαμε ανάγκη. Ο θάνατος καταργήθηκε. Όσοι έχουν μόνιμη φροντίδα της ζωής τους να ζουν, να υπάρχουν και να αναπνέουν για να αρέσουν στον Θεό, εκείνοι μεταβαίνουν από τον θάνατο στην Ζωή. Και είναι εκείνη η Ζωή τελείως διαφορετική από την παρούσα· είναι η αληθινή και αιώνια Ζωή, όπου η λύπη, ο πόνος, ο στεναγμός και όλες οι συμφορές είναι παντελώς ανύπαρκτες.

Ας κάνουμε την χάρη στον εαυτό μας να ασχοληθεί με το ερώτημα: «εγώ, δηλαδή ο καθένας, θέλω πραγματικά αυτή την αληθινή Ζωή που μόνο ο Χριστός μπορεί να μου προσφέρει»; Αν ναι, αυτό που πρέπει να κάνω είναι να Τον αφήσω να εισέλθει στην ψυχή μου και να την γεμίσει με Φως, όπως με Φως γέμισε και τον σκοτεινό Του Τάφο. Όταν ένας από εμάς φωτισθεί με το Φως της Αναστάσεως του Χριστού μας, τότε θα μεταδώσει αυτό το Φως και στην κοινωνία μας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σκοτάδι. Σκοτάδι είναι οι πόλεμοι που χαλούν την ειρηνική συμβίωση των ανθρώπων, οι φόνοι, τους οποίους προκαλεί η ανθρώπινη κακία, η παραβατικότητα των νέων, η οποία είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι μεγαλύτεροι δεν φροντίσαμε να δώσουμε στα παιδιά μας Χριστό. Ακόμη, σκοτάδι είναι οι άνομοι νόμοι που θεσμοθετούνται.

Το σκοτάδι, αγαπητοί μου αδελφοί, είναι μία απουσία· η απουσία του Φωτός. Το Φως αυτό έχει όνομα και λέγεται «Χριστός»! Όταν αφήνουμε το Φως να εισέλθει, το σκοτάδι αυτομάτως διαλύεται! Πανευτυχείς θα είμαστε αν Του επιτρέψουμε να εισέλθει.

Καρδιακή μου επιθυμία είναι να προχωρούμε ενωμένοι και συγχωρεμένοι μεταξύ μας, αφήνοντας μικρότητες στην άκρη. Να προχωρούμε ενωμένοι τόσο μεταξύ μας, όσο και με την Εκκλησία.

Η Εκκλησία δεν είναι μόνο για μία η δύο φορές τον χρόνο! Να προχωρούμε πιο δυνατοί και γεμάτοι από την Χαρά, την Ειρήνη και την Ελπίδα που έφερε στον κόσμο ο Χριστός με την Ανάστασή Του! Έχετε την πατρική αγάπη μου και τις ιερατικές πατρικές ευχές μου!

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος μας !

 

Πηγή Ενοριακό Φυλλάδιο 19 Μαϊ 24

Μοιραστείτε τη σελίδα. Πατήστε το τελευταίο κουμπί για περισσότερες επιλογές
Exit mobile version